Click-it

Followers

JOIN / BE A MEMBER

Be a MEMBER to GUGURL and let us know when is your kids birthday and we will send a Birthday Pack Full of SURPRISES on your Kids Birthday!!!

Friday, January 6, 2012

Hati ini tersentuh........

Aku copy bulat2 post member aku Suhaili Zahidi tentang satu berita yang agak mengejutkan bagi kami warga MOF di Putrajaya, warga Pee Tee Dee yang mengenali arwah Noria dan suami... berita yang telah mengejutkan ramai orang berkongsi derita seorang anak; Rayyan dan seorang suami; Muhammad Akram... perginya seorang isteri di saat melahirkan anak pertama mereka, perginya seorang isteri ketika mereka baru sahaja menyambut ulang tahun perkahwinan yang pertama, perginya seorang ibu yang tidak sempat memberikan anaknya Rayyan merasa air susunya... dan di saat ini Rayyan yang berusia 2 minggu masih bertarung nyawa... Ya Allah berilah dia kesembuhan dan kuatkanlah semangat ayah dan anak ini.... sesungguhnya Engkau Tuhan Yang Maha Berkuasa...! Amin.

Doa buat adik Rayyan Ikhwan bin Muhammad Akram

Baru-baru ni saya (dan ramai rakan-rakan FB) dikejutkan dengan berita kematian seorang ibu akibat komplikasi pendarahan sewaktu melahirkan anak. Masa baca kisahnya di FB, saya hanya tahu yang arwah seorang PTD, sama seperti saya. Kemudian bila dibaca lebih mendalam, baru saya tahu yang rupa-rupanya arwah adalah isteri kepada seorang kenalan saya di pejabat lama dahulu.. Ya Allah..tersentuh sangat hati ni bila membaca luahan hati seorang suami.. Mereka baru saja berkahwin pada bulan Disember 2010, dan arwah meninggal pada Disember 2011..2 hari selepas melahirkan anak mereka.


Ini gambar terkini adik Rayyan Ikhwan bin Muhammad Akram.. Dari wall Akram :‎06.01.12 - Genap 2minggu usia Rayyan Ikhwan..anak ini masih brjuang utk hidup..Allah ul Karim..aku memohon smbuhknlah dia dgn kesihatan smpurna..berilah ketabahan & semangat juang yg tinggi..berilah dia peluang mmbalas pngorbanan ibu & ayahnya..Allahuakbar..aku memohon padaMu ya Allah..

Dari wall Akram pagi ini pula: 1030am, 06.01.12 - sudilah kiranya, shbt2 dpt mndoakan keselamatan & kesihatan yg smpurna buat anak saya, Rayyan Ikhwan yg kini masih di Wad 2, HRPZ II..sudah celik mata, namun masih belum dpt merasai air susu breastfeed ibu saudaranya.stakat ini, tiub dimasukkan dari saluran tekak terus ke saluran perut baby.moga barakah & doa shbt2 di hari Jumaat dimkbulkan..jika tidak keberatan, dpt solat hajat..

Kawan-kawan, marilah sama-sama kita doakan keselamatan bayi kecil ini. Tersentuh sungguh bila mengenangkan dia tidak sempat merasa susu ibunya.. (mengalir air mata sambil menaip entry ini). Marilah sama-sama kita doakan moga Allah panjangkan usia Rayyan, moga dia dapat mengenali ayahnya & dapat membalas jasa serta pengorbanan ibu yang berjuang melahirkannya..

Dan buat arwah Noria, semoga arwah tenang di Sana..insyaAllah, ganjaran besar menantinya kelak.. Semoga kita juga beroleh Husnul Khotimah seperti arwah.. al-fatihah..

1 comment:

mummy-aulia' said...

TQ for sharing..mudah-mudahn Allah selamatkan rayyan..